hússzövetség

Drágán, de lesz sonka húsvétkor

A Hússzövetség elnöke szerint nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd.

Töretlen maradhat a húsárak emelkedése

Az elmúlt hetekben is tovább drágult az élő sertés, és mivel a húsipari cégek eddig csupán költségnövekedéseik egy részét tudták érvényesíteni.

Töretlen maradhat a húsárak emelkedése

Az elmúlt hetekben is tovább drágult az élő sertés, és mivel a húsipari cégek eddig csupán költségnövekedéseik egy részét tudták érvényesíteni, további áremelkedés várható.

Év végén vesszük a legtöbb virslit

A magasabb hústartalmú, drágább virslit keresik az év végi ünnepek közeledtével a magyarok. A legtöbb virsli decemberben fogy a Hússzövetség szerint.

Elmarad az élelmiszerár-robbanás

Továbbra sem áll meg az élelmiszerek áremelkedése, de lassú, folyamatos drágulásra lehet számítani a nagyarányú megugrás helyett. A következő aratásig enyhülésre nem lehet számítani.

Nincs már 3 millió disznónk

Évtizedek óta nem volt ilyen kevés sertés Magyarországon, amitől évek óta tartott az ágazat, az most bekövetkezett: 3 millió alá csökkent a sertéslétszám. Minden jel arra mutat, hogy az állomány tovább fogy a közeljövőben, miközben a világ húskereslete egyre nő.

Olcsó hús - egyszerűen meg lehet kerülni az adófizetést

Az év végi családi lakomák ellenére idén tizedével csökken a húsfogyasztás, pedig az évközi áfaemelés ellenére nem drágultak jelentősen a húsok. Igaz, ezt az emelést sokan elcsalják, és nem a költségvetés, hanem a fogyasztók kapják meg ezt a pénzt, különböző akciók révén – írja a Népszabadság.

Keletre megy a magyar disznó, de ez sem segít

Visszaállított orosz húsexport, hatalmas román sertésfelvásárlások - látszólag prosperál a magyar húsipar, ám az állomány vészesen fogy, a cégek sorra rendülnek meg.
1
Világgazdaság Piactér