intézkedés

Bosszút sejt az amerikai nagyváros

New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

Nagy baj van a magyar boltokban

Nem elég az általános munkaerőhiány az áruházakban, a kereskedelemben dolgozókat a nyári szezonális munkalehetőségek is elcsábítják a boltokból.

Csökkentek Kína külföldi befektetései

Kína pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése (ODI) jelentősen, éves összevetésben 40,9 százalékkal, 86,31 milliárd dollárra csökkent.

Pénzt köt le a túl sok projekthitel

Nem okozott meglepetést egyik banknak sem, hogy túl magas problémás projekthitel-állományuk miatt kockázati tőkepuffer megképzésére kötelezte őket az MNB.

Hamarosan érkezik a német terrorellenes intézkedéscsomag

Németországban elkezdődött a karácsony előtt Berlinben történt iszlamista terrortámadás tanulságainak feldolgozása, keddi sajtójelentések szerint a kormánypártok a közveszélyesként számon tartott iszlamisták szigorúbb ellenőrzésétől a bizonytalan személyazonoságú menedékkérők elkülönítéséig egy sor újításból álló terrorellenes intézkedéscsomagon dolgoznak.

Az Európa Tanács tovább üldözi a korrupciót Magyarországon

Ma nyilvánosságra hozott jelentésében az Európa Tanács Korrupcióellenes Államcsoportja (GRECO) méltatja a Magyarországon a korrupció ellen eddig meghozott intézkedéseket, ám továbbiak meghozatalát szorgalmazza mindhárom érintett területen, a törvényhozás, a bíróságok és az ügyészségek esetében.

Nyilvánosságra hozható a rendőri intézkedésről készült fotó

A rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett rendőr hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha az nem öncélú - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) abban az ügyben, amelyet az Index hírportál kezdeményezett azért, mert egy perben a bíróság jogsértőnek minősítette fotók közlését.
Világgazdaság Piactér