kilátások

Megtévesztő lehet az EPS-alapú mérce

Enyhén növekvő árbevétel mellett csökkenő negyedéves eredményről számolhatnak be az S&P 500 tagjai – vélik a piaci szakértők. Az eddig megjelent gyorsjelentéseknek sikerült meglepetést okoz­niuk a piacokon.

Meg kell húzni a nadrágszíjat Romániában

Gazdasági vonatkozásban egyértelműen a hanyatlás évének számít 2019 Romániában, ahol egy helyben topog az infrastruktúra-fejlesztés, váratnak magukra a nagy állami beruházások, közben a költségvetési hiány meredeken emelkedik. Hogy elkerülje a válságot, az új bukaresti kormány jövőre nem halogathatja a megszorításokat.

Még nem lefutott a római válság

A feszültségek enyhülésével könnyen túltették magukat a befektetők az olasz belpolitikai válságon. A kockázatok ugyanakkor nem tűntek el, hiszen továbbra is több a kérdés, mint a válasz az ország gazdaságának jövőjével kapcsolatban.

Kedvezők a Rába kilátásai

A bevételek meglepetésszerűen kedvező alakulásán túl a Rába kilátásai is pozitívak. Különösen ígéretesek a futóműüzletág részpiacai.

Maradt még erő a Richterben

A gyorsjelentés alapvetően hozta a várakozásokat, a bevételek növekedési üteme továbbra is erős, miközben a devizahatások nem is voltak pozitívak.
Világgazdaság Piactér