közös agrárpolitika

Brüsszel adja az zöldétlapot

Számos elemében pontosítania kellene az Európai Bizottságnak azt a nemrég közzétett listát, amely az új közös agrárpolitikában.

Brüsszel adja az zöldétlapot

Számos elemében pontosítania kellene az Európai Bizottságnak azt a nemrég közzétett listát, amely az új közös agrárpolitikában

Kevés lesz az idő a gazdák felkészülésére

Problémá­t okozhat, hogy az Euró­­pai Bizottság terve szerint a kétéves átmeneti időt teljesen elviszi az új közös agrárpolitika részletszabályainak kidolgozása és elfogadása, így előfordulhat, hogy a gazdáknak nem marad idejük a felkészülésre – állítja Horváth Gábor agrár-érdekképviseleti vezető.

Kétezermilliárdos beruházásdömping jön

Több mint 3300 milliárd forintot juttat a magyar költségvetés a vidékfejlesztési források kiegészítésére a következő nyolc évben – mondta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter. Az ezen az ágon rendelkezésre álló, 4200 milliárdot meghaladó összeg felét beruházások támogatására fordítják.

Még nagy szükség van a támogatásokra

A hazai mezőgazdasági termelőkön kívül a bankoknak és a fogyasztóknak is segítenek az agrártámogatások, amelyeket az új uniós közös agrárpolitikában valószínűleg több új feltételhez kötnek. Az OTP Bank agrárszakértője a fejlesztések kiemelt fontosságára is felhívja a figyelmet.
Világgazdaság Piactér