lakóhely

A magas rezsiszámlától rettegve szabadulnak a családi házaktól a magyarok

A lakások és a házak piaca egyre látványosabban kezd elválni egymástól.
2022.10.03 Olvasási idő:

Négyszázezer ember megélhetését veszélyezteti a kongói vulkán kitörése

További ezrek menekültek el otthonukból, miután a kormány arra figyelmeztetett: lehetséges, hogy ismét kitör a világ egyik legaktívabb vulkánja.
2021.05.28 Olvasási idő:

Századvég: Meglesz a Fidesz kétharmada

Szűken bár, de meglesz a Fidesz kétharmada az új Országgyűlésben; két rendszerváltó párt – az MDF és az SZDSZ – nem jut be a parlamentbe. Ezek a főbb megállapításai a Századvég Alapítvány nagymintás felmérésének, amelyet a Duna Televízió megbízásából készített 2010. április 10-én, szombaton, háromezer fő megkérdezésével.
2010.04.11 Olvasási idő:

Nem kellett a rendszerváltás? – A többség szerint vesztett az ország

A 20 évvel ezelőtti rendszerváltást a lakosság többsége szükségszerűnek ítéli, de a többség magát és az országot is a változások vesztesének tartja. Legnagyobb arányban az akkor még 18-25 éves, önálló felnőtt életük elején álló fiatalok tudtak élni a lehetőségekkel – derül ki az Ipsos felméréséből.
2009.10.19 Olvasási idő:

A többség támogatja a kegyes halál valamilyen formáját

A magyar lakosság 39 százaléka csak a passzív kegyes halált tudja elfogadni, míg a felnőtt társadalom 27 százaléka az aktív eutanáziát is támogatná – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített felméréséből.
2009.04.15 Olvasási idő:

Íme, egy mintaváros - Galéria

London a héten kezdődő építészeti fesztiválon egy igen érdekes, elgondolkodtató urbanisztikai kiállítással rukkol elő Vancouverism címmel. A téma Vancouver, a mintaváros
2008.06.25 Olvasási idő: