magánnyugdíjpénztárak

Hatmilliárdos mínusz a magánnyugdíjkasszáknál

A hozamok pozitívak voltak összességében véve, a működési eredmények terén viszont súlyos mínuszban zárták az esztendőt a magánnyugdíjpénztárak. A piaci szereplők folyamatosan dobják be a törülközőt, tavaly év végére csak 13 kassza maradt.

Magánnyugdíj: nálunk elvetik, máshol bevezetnék

Miközben Magyarországon már csak alig másfél hetük van a nyugdíjpénztári tagoknak arra, hogy nyilatkozzanak, maradnak-e a magánkasszák tagjai, addig Csehországban a kormány éppen ezekben a hetekben véglegesíti azt a tervet, miszerint 2013-tól magánnyugdíjalapokat vezetnének be. A szlovák kormány pedig a múlt héten döntött arról, hogy kezdeményezni fogják a második nyugdíjpillér kötelezővé tételét a munkába álló fiatalok esetében.

Meglepetések sora a nyugdíjtörvényben

Úgy tűnik, a kormány semmit nem bíz a véletlenre: mindenképpen a magánpénztári tagok teljes körű átlépését akarja bebiztosítani. A parlament honlapján megjelent törvényjavaslat ugyanis személyes nyilatkozattételt ír elő.

Megnyugtatást várnak a külföldi befektetők a kormánytól

Hétfőn találkozik a Befektetői Tanács vezetőivel Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár. Napirendre azok a témák kerülnek, amelyekkel kapcsolatban az elmúlt hetekben idehaza és külföldön is sokan megszólaltak már, köztük Nicolas Sarkozy francia elnök.

A nyugdíjpénztárakból érkező portóliót fokozatosan értékesítik

A kormány a magánnyugdíjpénztárakból - az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők révén - érkező portfoliót fokozatosan, és folyamatosan értékesíti, hogy ne okozzon zavart a piacokon, mondta Naszvadi György a Gazdasági Minisztérium államtitkára kedden egy budapesti háttérbeszélgetésen, a Reuters tudósítása szerint.

Brutális nyereségeket produkáltak a nyugdíjkasszák

Minden hazai magán-nyugdíjpénztári portfólió árfolyama emelkedett az idén, sőt valószínűleg az értéküket is megőrizték a befektetések – ez derül ki a közzétett árfolyamadatokból.
Világgazdaság Piactér