magánnyugdíjpénztárak

Az ONYF tartja nyilván a magán-nyugdíjpénztári egyéni adatokat ezentúl

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) január 15-ig átadja a magán-nyugdíjpénztári tagok egyedi adatait az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak (ONYF) - tette közzé honlapján a felügyelet.
2013.01.10 Olvasási idő:

Hatmilliárdos mínusz a magánnyugdíjkasszáknál

A hozamok pozitívak voltak összességében véve, a működési eredmények terén viszont súlyos mínuszban zárták az esztendőt a magánnyugdíjpénztárak. A piaci szereplők folyamatosan dobják be a törülközőt, tavaly év végére csak 13 kassza maradt.
2012.03.08 Olvasási idő:

"Érzelmi döntést hoztam a nyugdíjügyben, másnak nem tanácsolom"

A magán-nyugdíjpénztári maradás kérdéséről mint napjaink egyik legfontosabb dilemmájáról is szó esett a Devise Hungary és az RSM DTM Hungary által rendezett Döntéshozók fóruma című rendezvényen, amely a vezetői döntéseket vizsgálta.
2011.01.26 Olvasási idő:

Magánnyugdíj: nálunk elvetik, máshol bevezetnék

Miközben Magyarországon már csak alig másfél hetük van a nyugdíjpénztári tagoknak arra, hogy nyilatkozzanak, maradnak-e a magánkasszák tagjai, addig Csehországban a kormány éppen ezekben a hetekben véglegesíti azt a tervet, miszerint 2013-tól magánnyugdíjalapokat vezetnének be. A szlovák kormány pedig a múlt héten döntött arról, hogy kezdeményezni fogják a második nyugdíjpillér kötelezővé tételét a munkába álló fiatalok esetében.
2011.01.20 Olvasási idő:

Meglepetések sora a nyugdíjtörvényben

Úgy tűnik, a kormány semmit nem bíz a véletlenre: mindenképpen a magánpénztári tagok teljes körű átlépését akarja bebiztosítani. A parlament honlapján megjelent törvényjavaslat ugyanis személyes nyilatkozattételt ír elő.
2010.11.27 Olvasási idő:

Nyílt háború a kormány és a kasszák közt - A végsőkig elmennek

Mint ismert, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mára találkozóra hívta a magánnyugdíjpénztárak vezetőit.
2010.11.25 Olvasási idő:

Megnyugtatást várnak a külföldi befektetők a kormánytól

Hétfőn találkozik a Befektetői Tanács vezetőivel Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár. Napirendre azok a témák kerülnek, amelyekkel kapcsolatban az elmúlt hetekben idehaza és külföldön is sokan megszólaltak már, köztük Nicolas Sarkozy francia elnök.
2010.11.25 Olvasási idő:

A nyugdíjpénztárakból érkező portóliót fokozatosan értékesítik

A kormány a magánnyugdíjpénztárakból - az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők révén - érkező portfoliót fokozatosan, és folyamatosan értékesíti, hogy ne okozzon zavart a piacokon, mondta Naszvadi György a Gazdasági Minisztérium államtitkára kedden egy budapesti háttérbeszélgetésen, a Reuters tudósítása szerint.
2010.11.09 Olvasási idő:

Brutális nyereségeket produkáltak a nyugdíjkasszák

Minden hazai magán-nyugdíjpénztári portfólió árfolyama emelkedett az idén, sőt valószínűleg az értéküket is megőrizték a befektetések – ez derül ki a közzétett árfolyamadatokból.
2010.11.04 Olvasási idő:

Alkotmánybíróság elé viszi a nyugdíjpénztárak ügyét az LMP

Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a magánnyugdíjpénztári befizetések ügyében.
2010.10.26 Olvasási idő: