Magyar Szállodaszövetség

Kiugróan nőtt a szállodák bevétele

Jelentősen nőtt a magyarországi szállodák árbevétele idén júniusban, és az első fél évben egyaránt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb elemzése szerint.

Zárt kapuk várták a vendégeket: a szövetség kizárná a hotelt

A Magyar Szállodaszövetség kezdeményezi a soproni Hotel Saphir Aqua kizárását a szövetségből, mert mintegy 1800, előleget befizetett vagy vouchert vásárolt vendége orrára csukta az ajtót. Hagyott a honlapján egy üzenetet az alig egy éve üzemelő ház, mely szerint előreláthatólag július 20-ig zárva tartanak – írja a Turizmus Online.

Indul a nagy hotelteszt, újraosztják a csillagokat

2011 júniusától a hazai hotelek közül csak azok használhatnak csillagokat minőségi kategória jelzésére, amelyek minősítetik magukat a Magyar Szállodaszövetséggel. A 4 és 5 csillagos szállodáknak a minősítési rendszer alkalmazásának részeként próbavásárlói programok segítségével is kötelező értékelni vendégkiszolgálási tevékenységüket. A program célja egy olyan egységes minősítési rendszer kialakítása, mely biztosítja a vendégek számára a csillagok által jelzett elvárható minőséget a szövetséghez csatlakozott tagországokban.

Hotelekbe "menekültek" a szálllodahajók utasai

Az utóbbi két hétben a Duna magas vízállása miatt egy sor szállodahajó nem tudta utasait továbbszállítani, ezért a vendégeket pesti négy- és ötcsillagos szállodákban helyezték el - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.
Világgazdaság Piactér