Nemzetközi Fizetések Bankja

A hiányzó infláció rejtélye

A Nemzetközi Fizetések Bankja Szerint itt az idő, hogy a vezető jegybankok 2 százalékról 0 százalékra csökkentsék az inflációs célt.

Újra a japán bankok a legnagyobb nemzetközi hitelezők

A japán bankok újra a világ legnagyobb hitelezői, visszaszerezték a 90-es évek végén elveszített elsőségüket - jelentette vasárnap a határokat átszelő fizetési forgalmat globálisan regisztráló BIS (Bank for International Settlements), a Nemzetközi Fizetések Bankja.

Óriási kamatcsalási hálóra deríthet fényt az EU

Az Európai Unió trösztellenes hatóságai vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, egyes európai bankok manipulálták-e a londoni bankközi kínálati kamatlábat (Libor) – tudósít a Bloomberg bennfentes informátorokra hivatkozva.

Még mindig a dollár "a deviza"

A Bank for International Settlements jelentése szerint továbbra is zöldhasúval bonyolítják le a globális devizakereskedelem túlynyomó részét.

De mi lesz, ha Spanyolország is...?

Irwin Stelzer, a Wall Street Journal publicistája számba veszi azokat a momentumokat, amelyek a spanyol bankrendszer súlyosbodó nemzetközi megítélésére utalnak, fölbecsülési továbbá annak következményét, ha Spanyolország nem tudna helyt állni fizetésképtelen bankjai helyett.
1
Világgazdaság Piactér