Norvégia

Tető alá hozták a sízést a norvégok

A téli sportok egyik szimbólumának számító Norvégia kénytelen alkalmazkodni a globális felmelegedéshez: fedett pályás síközpontot építenek, amelyre van kereslet, ám a tél eltűnése gyökeresen felforgathat mindent.

A síkultúrát is veszélyezteti az éghajlatváltozás

A téli sportok szimbólumának számító Norvégia kénytelen alkalmazkodni a globális felmelegedéshez. Fedett pályás síközpontot hoztak létre, amire van kereslet, ám a tél eltűnése gyökeresen felforgathat mindent.

Tömegturizmus helyett gleccsertúra

Bár még nyugat-európai pénztárcával is rendkívül drága Norvégia, legalább egyszer érdemes ellátogatni a fjordok és a rénszarvasok földjére.

Tömegturizmus helyett gleccsertúra

Bár még nyugat-európai pénztárcával is rendkívül drága Norvégia, legalább egyszer érdemes ellátogatni a fjordok és a rénszarvasok földjére – igaz, a helyieknek éppen a drasztikusan növekvő turistatömeg okoz fejfájást az utóbbi időben.

Tarol a Tesla a norvég autópiacon

Minden negyedik Norvégiában eladott autót a Tesla szállítja, ez a kaliforniai elektromosautó-gyártó negyedik legnagyobb piaca. A rohamosan bővülő villanyautóparkhoz a vezetékes infrastruktúrát is hozzá kell majd igazítani, ami hatalmas összegbe kerül.
Világgazdaság Piactér