nyersanyagok

Új szelek fújnak mostanság az olajpiacon

A vírus esetleges második hulláma miatti bizonytalanság az olajpiacon is érezhető. Jó hír viszont, hogy a kereslet – különösen az ázsiai térségben – a vártnál gyorsabban normalizálódik.

Kínálati sokk fenyeget a nemesfémek piacán

Több jelentős bányaipari szereplő is korlátozó, megelőző intézkedéseket léptetett életbe a járványhelyzet miatt, ami a termelésüket is visszaveti. A kiesés miatt akadozhat az ellátás a meghatározó fémekből, ezzel ismét drágulhatnak a nyersanyagok.

Csökkenőben a nyersanyagok ára

Megtorpant a nyersanyagpiaci árak hosszú ideje tartó emelkedése a hamburgi világgazdasági kutatóintézet márciusi árindexének adatai szerint.

Elemző: Nem várható a forint további érdemi erősödése

A fennálló bizonytalanságok miatt egyelőre nem várható a forint további érdemi erősödése. Bár a hazai részvénypiacon is mögöttünk van már a kiemelkedő vételi lehetőségek időszaka, amennyiben a válságadók kivezetésre kerülnek, a Magyar Telekom és az OTP esetében nyílhatna további tér az árfolyam-emelkedés előtt” - hívja fel a figyelmet legfrissebb elemzésében Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő szakértője.

Olaj, réz, szója - Mibe fektessük a pénzünket jövőre?

A feltörekvő részvény- és árupiacok lehetnek a jövő év legjobb befektetései – mondják a szakértők. Ennek egyik oka, hogy az amerikai állampapírpiacok az elmúlt években nagyon sok tőkét vonzottak, jövőre azonban a várhatóan gyorsuló gazdaság és a növekvő infláció miatt nőhet a hozamuk és csökkenhet a vonzerejük.

Kínai cáfolat: nem állították le az exportot

A The New York Times csütörtöki értesülése szerint Kína leállította a ritka földfémek exportját Japánba, megtorlásul, mert a japán parti őrség szeptember 7-e óta fogva tartja egy kínai halászhajó kapitányát.
Világgazdaság Piactér