Magyar gazdaság

Ebbe a három eszközbe fektetne be százezer dollárt a feltörekvő piaci guru

A sztárbefektető elárulta, hogy mely nyersanyagok és feltörekvő piaci részvények kecsegtetnek a legnagyobb profittal.

Mark Möbius, a korábban nagy tőkével magyar államkötvényekbe is beszálló, majd hatalmas portfólióját az utóbbi években piacra dobó Franklin Templeton Befektetési Társaság ügyvezető elnöke megosztotta gondolatait a Bloomberg tudósítójával.

Amennyiben most kellene 100 ezer dollár sorsáról döntenie, Mark Möbius az összeg egyharmadát nyersanyagokba, a második harmadot afrikai részvényekbe, míg a fennmaradó harmadot vietnami papírokba fektetné – mondta a Bloombergnek a dzsakartai Ázsia Konferencián a Franklin Templeton ügyvezető elnöke.

Möbius szerint a palládium - melynek árfolyama 45 százalékot ralizott ebben az évben – és a platina a két legfigyelemreméltóbb nyersanyag az árutőzsdén. Mindkettő elsősorban azért vonzó, mert fontos összetevői az autómotorok katalizátorainak.

Afrika tekintetében a guru izgalmasnak tartja Dél-Afrika, Nigéria, Kenya, valamint Zimbabwe részvényeit. Möbius külön kiemelte, hogy milyen remek befektetési lehetőségnek tartja Zimbabwét,mivel arra számít, hogy Robert Mugabe bukása után az ország meg fogja nyitni a piacait, a devizatartalék pedig növekedésnek fog indulni.

Végül a 100 ezer dollár harmadik harmadát Vietnámban helyezné el a szakértő, ahol az iránymutató VN Index 41 százalékkal száguldott ebben az évben, amivel az egyik legdinamikusabb ázsiai piacnak bizonyult. Végül hozzátette, hogy bár Vietnám egy kicsi piac, de nagyon izgalmas kereskedési lehetőségeket tartogat a befektetők számára.

Vietnám afrikai befektetés nyersanyagok mark möbius
Kapcsolódó cikkek