önkéntes

Rekord összeget fizettek be az önkéntes nyugdíjkasszákba

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak tavaly átlagosan 6,31 százalékos, infláció feletti, azaz reálhozamot értek el, az együttes vagyonuk éves összevetésben 9 százalékkal 1166 milliárd forintra nőtt - mondta Kravalik Gábor elnök a Pénztárszövetség keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Húszezren jelentkeztek, hogy önként szednék a szemetet

Egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását az ország legnagyobb szemétszedési mozgalmának májusra tervezett akciójára országszerte - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szombaton az MTI-vel.

Pénzért lehet megmászni a Fudzsit

Július 25-től próbajelleggel 1000 jen (2300 forint) megfizetésére fogják kérni a Japán legmagasabb hegyét, a Fudzsit megmászni kívánó turistákat egy, a csúcs állapotának megőrzésével megbízott testület döntése értelmében.

Már az önkéntes nyugdíjpénztárak is szenvednek

A második negyedévben 25 ezerrel csökkent a magánnyugdíjpénztárak taglétszáma, és az önkéntesekből is elmentek több mint 10 ezren. A tagok kevesebbet tesznek félre, mint egy éve, az intézmények pedig ágazati szinten veszteségesek

Rogyadozó pillérek

Folyamatosan kongatják a szakemberek a vészharangot, hogy öngondoskodás nélkül kevesen számíthatnak tisztességes megélhetésre idős korukban.
Világgazdaság Piactér