operációs rendszer

Kezdődik a Google-show

Új Android operációs rendszer, viselhető technológia, virtuálisvalóság-eszközök, otthoni megoldások – többek között ezekkel kapcsolatos hírekre számítanak a technológiai ipar szakértői a Google ma kezdődő I/O konferenciája kapcsán. Újabb részletek derülhetnek ki a vállalat tervezett mobilszolgáltatásáról is

Jön a szuperolcsó Windows

Hetven százalékkal olcsóbban fogja kínálni a Microsoft a legújabb operációs rendszerét, a Windows 8.1-et az olcsó pc-k és tabletek gyártóinak - jelentette a Bloomberg hírügynökség honlapján.

Jön a Facebook-okostelefon?

A Facebook jövő kedden tájékoztatót tart, amelynek témáját nem jelezte előre, a TechCrunch szakmai hírportál feltételezése szerint azonban az eseményen az elemzők által már régóta gyanított "Facebook Phone" okostelefont jelentik be.

A HP-tábla meghalt - Ki szállhat versenybe az Apple-lel?

Hét héttel bemutatása után a piac gyakorlatilag elbúcsúzott a Hewlett-Packard (HP) TouchPad nevű tábla PC-jétől, ez a tény pedig a Reuters elemzése szerint remekül mutatja, mennyire nem sikerült a riválisoknak teret hódítania az Apple iPadtől.

Óriási bajban a Nokia

Az idei első negyedévben világszerte 428 millió új mobilkommunikációs eszköz talált gazdára, 19 százalékkal több, mint egy évvel korábban – derül ki a Gartner legfrissebb jelentéséből.

Itt a Google-laptop: Buta, de ez nem számít

A Google bemutatta első, Chrome operációs rendszerrel hajtott noteszgépeit, amelyeket az Acer, illetve a Samsung gyárt. Az internetes óriás egy a lehető legteljesebb mértékben felhőre alapuló eszközt szeretne elterjeszteni.

El Clásico - Ezúttal a Novell nyert

A Novell folytathatja évtizedes harcát a Microsoft ellen, miután egy friss bírósági ítélet megsemmisítette egy korábbi, Redmond javára szóló határozatot.
Világgazdaság Piactér