pánik

Lassan lecsillapodik a bika a parketten

Csütörtökön is folytatódott a részvénypiacok esése. A lapunknak nyilatkozó elemzők szerint ez még ugyan csak korrekció, de már látni a bikapiac végét is.

Lassan lecsillapodik a bika a parketten

Tegnap is folytatódott a részvénypiacok esése. A lapunknak nyilatkozó elemzők szerint ez még ugyan csak korrekció, de már látni a bikapiac végét is.

Terjed a piaci pánik Európában

Egész Európára és minden szektorra átgyűrűzött az itáliai kormányválság okozta piaci pánik. Az eladási hullám hazánkat is érintette, a részvény-, kötvény- és devizapiac is mélyrepülésben volt.

Technikai alapon nincs ok pánikra

A nagy esést több tényező is okozhatja, amelyek közül igen fontos, hogy az emelkedő 10 éves amerikai kötvényhozam nyomást helyez a részvénypiacokra.

Pánik tört ki a francia fővárosban

Ismeretlen okokból pánik tört vasárnap este a párizsi République (Köztársaság) téren, ahol ismét ezrek gyűltek össze, hogy a merényletek halálos áldozataira emlékezzenek.

Pánik: menekülnek az ukrán katonák

Az ukrán katonák pánikszerű visszavonulásáról írt a The New York Times (NYT) amerikai napilap azzal a fejleménnyel kapcsolatban, hogy a jelek szerint Oroszország a héten új frontot nyitott Kelet-Ukrajna déli részén.

Öt éve ment majdnem csődbe az ország

2008. október 22-én nem sikerült eladni a hároméves államkötvényt, és az alapkamatot is hirtelen 3 százalékponttal 11,5 százalékosra kellett emelni. Behívtunk az IMF-et, a kötvénypiacra csak hónapok múlva merészkedett ki újra az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) aukcióval. A forint árfolyama a hosszú hétvégén 280 forint fölé került. Nagy volt a pánik.
Világgazdaság Piactér