PET

Ismerjük a környezetvédelmi problémákat, mégsem figyelünk a PET palackokra

A kibocsátott műanyag flakonok mindössze 18-20 százalékát gyűjtik szelektíven Magyarországon, noha a lakosság 75 százaléka tisztában van a PET palackokból származó környezetvédelmi problémákkal - mondta Viszkei György, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdán, sajtótájékoztatón Budapesten.

Munkába állt a „piros szem” hulladékválogató - Fotók!

Felavatták Magyarország első, optikai elven működő, ultramodern műanyaghulladék válogatóművét az FE-Group Zrt budapesti telephelyén, miután a hulladékok dinamikusan növekvő mennyiségét, azok kizárólagos kezelését és válogatását a társaság infrastruktúrája már nem tudta hatékonyan kezelni.

Még fizetnek is érte - Eldobható PET-palackot vesz vissza a Cora

A Cora üzletlánc és a THERMO PRESS Hungary Kft. kísérleti jelleggel bevezeti az eldobható PET palackok szelektív gyűjtését 2008. december 15-től - jelentették be a két társaság vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Repülő viszi a vegyületet Debrecenből Bukarestbe

Légi úton, heti 3-4 alkalommal szállítja a Debrecen Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) Nukleáris Medicina Intézete a Bukarestben működő PET-CT készülékhez is a daganatvizsgálathoz szükséges speciális vegyületet - tájékoztatotta ma a sajtó munkatársait Paragh György centrumelnök.
1
Világgazdaság Piactér