propaganda

Visszavonta hamis riportját a Fox News

Az amerikai Fox News televízió közleményben jelentette be, hogy nem volt igaz az a riportja, amelyben Hillary Clinton köreit gyanúsította gyilkossággal.

A Facebook nem tűri tovább az álhíreket

A Facebook szigorítja a kiberbiztonsági előírásokat annak érdekében, hogy megakadályozza a kormányzatokat és a szervezett csoportokat hamis információk terjesztésében vagy a közösségi oldalon zajló viták manipulálásában.

Moszkva válaszlépésre készül az orosz propagandatévé vizsgálata miatt

Az orosz Állami Duma (parlamenti alsóház) pénteken megbízta tájékoztatási bizottságát, hogy indítson vizsgálatot annak megállapítására, vajon az oroszországi jogszabályokkal összhangban tevékenykednek-e a Szabadság Rádió, az Amerika hangja és a CNN orosz nyelvű szolgálatai, valamint más amerikai sajtóorgánumok.

Brüsszelből kapott pofont az orosz televíziós propaganda

Az Európai Bizottság szerint nem sértett európai jogot Litvánia azáltal, hogy gyűlöletkeltés és uszítás miatt három hónapra felfüggesztette a Svédországból sugárzott, orosz nyelvű RTR-Planeta nevű televíziós csatorna adásának litvániai sugárzását - derül ki a brüsszeli testület pénteki közleményéből.

Élelmiszerjegyeket osztanak Görögországban

A görög oktatási minisztérium bejelentette, hogy az állami takarékossági intézkedések miatt a legkeményebben sújtott diákok és családjaik között élelmiszerkuponokat oszt ki.
Világgazdaság Piactér