Közélet

Sajtószabadság: Izrael kommunikációs minisztere be akarja zárni az Al Jazeera helyi irodáját

Az izraeli kommunikációs miniszter jóváhagyást kért az Al Jazeera helyi irodájának bezárásához, mert szerinte az uszító.

Slomo Karhi izraeli kommunikációs miniszter jóváhagyást kért az Al Jazeera (magyarul Al-Dzsazíra) helyi irodájának bezárásához vasárnapi nyilatkozata szerint. A híradót uszítással vádolja, mivel Hamász-párti – írja a Reuters.

Fotó: AFP

A miniszter szerint a katari állomás „potenciális gázai támadásnak” teszi ki az izraeli katonákat. „Ez egy olyan állomás, amely uszít, ez egy olyan állomás, amely filmezi a csapatokat a gyülekezési területeken (Gázán kívül)… amely Izrael polgárai ellen uszít, a propaganda szócsöve” – ​​mondta Karhi az izraeli hadsereg rádiójának az idézett híradások szerint.

Az Al Jazeera képviselője egyelőre nem kommentálta a helyzetet. Azt nem tudni, mikor születik egyértelmű döntés, és jóváhagyják-e a miniszter kérését.

A Hamász terrorszervezet által Izrael ellen indított támadás óta a harcokban már legkevesebb tizenegy újságíró vesztette életét – közölte helyi idő szerint pénteken a New York-i székhelyű Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) elnevezésű szervezet. A CPJ közleménye hangsúlyozta, hogy az újságírók fontos munkát végeznek a válság sújtotta térségekben, és nem szabad, hogy a háborúzó felek célpontjai legyenek.

 

 

propaganda Al Jazeera kommunikációs miniszter Izrael
Kapcsolódó cikkek