regisztrációs adó

Hiány van itthon néhány éves autókból

Az év végi, egyedi piaci fejlemények okozta időszakos felfutás után az idei első negyedévben ismét visszaesett a használtautó-piac aktivitása.

Külföldi rendszám szigor: Így kérhetjük az amnesztiát

Vészesen közeledik szeptember első napja, ezt követően pedig jelentősen szigorodnak a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésének szabályai. A vonzónak tűnő, év végig tartó regisztrációsadó-amnesztia azonban - bonyolultsága mellett - még áfa kötelezettséget is tartogat az érintettek számára, ami az előzetes lelkesedést jelentősen lehűtheti – véli az RSM DTM Zrt. szakértője.

Már a kutyának se kellenek a motorok

A motorkerékpár-értékesítés évek óta csökken az országban. Ugyanakkor rendkívül népszerűek a rendszám nélküli robogók, részben azt kihasználva, hogy a szabályozás számtalan visszaélésre ad módot.

A Jobbik eltörölné a regisztrációs adót

A regisztrációs adó eltörlését, és a hozzá kapcsolódó jogszabályok hatályon kívül helyezését javasolja 2011-től a Volner János (Jobbik) által a parlamenthez augusztus 3-án benyújtott törvényjavaslat.

Illegális robogókkal fut a magyar

Mintegy 700 ezren rendelkeznek motorvezetői jogosítvánnyal, ám csupán 137 ezer rendszámos motor fut a magyar utakon. Miközben a motorkerékpár-értékesítés évek óta csökken, rendkívül népszerűek a rendszám nélküli robogók, hiszen jelenleg a szabályozás számtalan visszaélésre ad módot.
Világgazdaság Piactér