Suez

Visszaállamosítás: "Megtettük és meg fogjuk tenni"

Újabb visszaállamosításokat is elképzelhetőnek tart Cristina Fernández de Kirchner, Argentína elnöke, aki a közelmúltban jelentette be az "argentin Mol” visszavételét. Míg Fernández szerint a döntés a nép érdekét szolgálja, és csupán egyes érdekcsoportokat sért, addig kritikusai szerint ezzel elszigeteli országát, és hosszú távon többet árt, mint használ. Két érvrendszer, amely Magyarországon is ismerős lehet.

Sólyom: milyen erkölcsi alapon bírálják Magyarországot?

A Kiotóban tartózkodó köztársasági elnök az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában azt mondta: azt el kell ismerni, hogy korrupció tekintetében romlik a helyzet Magyarországon, de a probléma ilyen módon való közzététele sértő Magyarország számára.

"Médiabohóckodás, adócsalás" – Eldurvult a vízműcsata

Visszafoglalta ügyfélszolgálati irodáját a Pécsi Vízmű Zrt. a Tettye Zrt.-től. Két héttel ezelőtt ez éppen fordítva történt. Azt egyelőre senki nem tudja, hogy a pécsiek ezután hol intézhetik "vizes" ügyeiket – írja a Népszabadság.

A mi vizünk

Aligha kétséges, hogy Páva Zsolt vízműfoglalása hivatkozási ponttá válik majd a jobboldalon. A fideszes pécsi polgármesternek ugyanis volt mersze szembeszállni egy „kizsákmányoló” multival, és kiebrudalni az ottani vízszolgáltatásból a francia Suezt. A történet megítélése és folytatása azonban korántsem egyértelmű.

Mi a véleménye az új gáztörvényről? 3/3.

A Világgazdaságnak Laczó Sándor, a Magyar Gázipari Egyesülés elnöke (MGE), egyben az Égáz-Dégáz általános vezérigazgatója fejtette ki véleményét a mai VG-ben megjelent cikkhez. A teljes interjú itt ovlasható.
1
Világgazdaság Piactér