Magyar gazdaság

Sólyom: milyen erkölcsi alapon bírálják Magyarországot?

A Kiotóban tartózkodó köztársasági elnök az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában azt mondta: azt el kell ismerni, hogy korrupció tekintetében romlik a helyzet Magyarországon, de a probléma ilyen módon való közzététele sértő Magyarország számára.

Sértő módon fogalmazta meg problémáit az a kilenc budapesti nagykövetség, amelyek novemberben közös nyilatkozatban hívták fel a figyelmet a magyarországi befektetői klímát negatívan befolyásoló tényezőkre - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Sólyom László. A Kiotóban tartózkodó államfő szerint nem egyeztetett a japán külügyminisztériummal az ázsiai ország budapesti nagykövete, amikor aláírta a nyilatkozatot.

"Nem arról van szó, hogy tagadnánk azt, hogy problémák vannak, de a probléma szóvá tételének ez a módja voltaképpen sértő az országra nézve" - emelte ki a köztársasági elnök. Hozzátette: meg kellett erősítenie, hogy sem a korrupciós helyzet, sem az adózás átláthatatlansága nem olyan szörnyű Magyarországon, hogy erre a nyilatkozatra szükség lett volna.

A magyar államfő úgy fogalmazott, teljesen nyilvánvaló, hogy a franciákat a pécsi vízműben érdekeltséggel rendelkező Sueznek az ügye izgatja, az amerikaiakat a Sláger Rádió, a svájciakat a Danubius Rádió . Azt ugyanakkor nem érti, hogy milyen erkölcsi alapról bírálják a helyzetet, hiszen korábban a két rádió el tudta érni, hogy a parlament pályázat nélkül meghosszabbítsa a frekvenciahasználatot, amelyet végül alkotmányellenesnek nyilvánítottak, míg a Medgyessy-kormány ötödére szállította le a két kereskedelmi pályázatában szereplő díjakat - fejtette ki Sólyom László.

Suez Sláger Rádió bírálat Sólyom László követségek
Kapcsolódó cikkek