számítástechnika

Meglepte az elemzőket a Microsoft

A vártnál nagyobb bevétel mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a Microsoft 2020-as pénzügyi évének első negyedévében.

Egykamerás optikai távolságmérőt fejlesztett egy magyar cég

A Profitrade 90 Kft. és a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft. konzorciuma egykamerás optikai távolságmérő technológia kutatását és erre épülő okostelefonos alkalmazások fejlesztését valósította meg közel 273,25 millió forintból, a konzorcium a projekthez közel 196,1 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert - közölte a cég az MTI-vel.

Újabb fordulatot hozhat a táblapiacon az Apple

Újabb fordulatot hozhat a globális táblagéppiacon az új generációs iPad, amit külföldi lapértesülések szerint március 7-én mutat be a területen piacvezető Apple.

A cégek még nem költenek IT-re

A globális átlagnál jóval kisebb mértékben nőtt tavaly az információ technológiai termékek és szolgáltatások forgalma hazánkban. A vállalati szféra egyelőre óvatos és a lakosság is árérzékeny, így 2012-ben sem várható jelentős bővülés.

Az IBM vezeti a szabadalmi listát

Ismét az IBM (International Business Machines) végzett az első helyen az Egyesült Államokban a technológiai innovációk terén szabadalmat bejelentett és a védettséget meg is szerző vállalatok ranglistáján – számolt be az IFI Claims Patent Services szervezet 2011-es beszámolójában.
Világgazdaság Piactér