vagyonkezelés

Stabilan növekszik a privátbanki piac

Szeptember végén 3977 milliárd forintot tett ki a hazai privátbanki szolgáltatók által kezelt vagyon becsült értéke, szemben a 2016 végi 3860 milliárddal.

Ez a vagyonkezelés rákfenéje

A bizalmi vagyonkezelés rákfenéje, hogy a vagyonkezelő tulajdonjogot szerez a rábízott tárgy felett – mondta Illés István a Világgazdaság konferenciáján.

Lesújtó jelentés a Klikről: 57 milliárdos hiány, alkalmatlan vezetők

Nem vezetik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), csak irányítják, de azt sem hatékonyan – áll Szabó Balázs miniszteri biztos egy újabb, az Index által nyilvánosságra hozott jelentésében. A dokumentum szerint a gazdálkodási szervezet nem képes ellátni a feladatát. Szabó a 2014-es prognosztizálható, 57 milliárdos költségvetési hiány kialakulásért a Klik elnökét teszi felelőssé. A dokumentum szerint a vezető beosztású munkatársak, – néhány kivételtől eltekintve – nem rendelkeznek olyan képességekkel és készségekkel, melyek szükségesek lennének egy 2300 fős szervezet vezetői pozícióinak betöltéséhez. Becslések szerint a tankerületi igazgatók fele szakmailag nem eléggé felkészült a feladatai ellátására.

Nemzeti Eszközkezelő: tartalékingatlanok felmérés alatt

Jelenleg 13 darab megüresedett lakás, valamint 312 lakóingatlannak, vagy lakhatási célú ingatlannak nem minősülő, de egyéb lakáscélú, vagy lakás célra gazdaságosan átalakítható ingatlanból lehet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. tulajdonába kerülő tartalék ingatlan. Folyamatosan felmérik azokat a használaton kívüli, üres, állami tulajdonú ingatlanokat, melyek a későbbiekben a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. –hez kerülhetnek. Első körben mintegy 40 darab ilyen lakóingatlant vizsgálnak meg.

1200 állami tulajdonú ingatlan kerül ingyen önkormányzati tulajdonba

Hosszabb ideje kihasználatlan épületek, üresen álló belterületi telkek kerülhetnek államiból önkormányzati tulajdonba. A mintegy 1200 ingatlan ingyenes átadásával 32 település több százmillió forint értékben gyarapodhat - közölte az átadásokat lebonyolító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pr-menedzsere az MTI-vel.

Itt az új alapkezelő

Szeptemberben indulhatnak az Equilor leányának termékei, az alapkezelő megkapta a működéshez szükséges hatósági engedélyt. A cég elsősorban az abszolút hozamú alapok piacára koncentrál majd, és szeptemberben indíthatja útjára első alapjait.

Mi lesz a kisegyházak vagyonával?

Kérdéses, milyen formában és feltételekkel működtethetik tovább szociális intézményeiket azok a vallási közösségek, amelyek januártól nem minősülnek egyháznak. A változások akár a jószolgálati tevékenység megszűnését is eredményezheti.
Világgazdaság Piactér