választó

Nyolcmillió értesítőt postáznak

Hétfőn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítőt.

Sólyom már Orbánt is megelőzi

A többség elégedetlen az Orbán-kormány eddigi teljesítményével, ám a kormánypárt tovább őrzi fölényét – derül ki a Medián májusi felméréséből.

Századvég: Csaknem 3 millió magyar nem tud kire szavazni

2011 tavaszán a választásokon való részvétel hajlandósága közel azonos a tavalyi év záró időszakával. Március végén a választókorúak 51 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson.

Lendvai: Mi aztán tényleg nagyot huppantunk

Hogy a kormánypárt reménykedő szavazóinak nagy része még nem látja, mi a baj, az teljesen érthető. Még csak most kezdtek hozzá az Alkotmánybíróság és vele az alkotmányosság "kiheréléséhez", és az operáció után a Fidesz szavazónak sem lesz hová fordulnia – mondta a Népszavának adott interjújában Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke.

Miért hanyatlott le az SZDSZ?

Most, hogy a hazai liberalizmus soha nem látott válságának kellős közepén vagyunk, s bizonyossá vált, hogy az SZDSZ küldöttgyűlése után is folytatódik a párt felmorzsolódása, talán nem érdektelen, ha két sikeres európai liberális párt példájához fordulunk, s azokkal összehasonlítást teszünk – írja a Népszabadságban Csizmadia Ervin a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója és Gyene István, a Központ munkatársa.
1
Világgazdaság Piactér