Közélet

Lendvai: Mi aztán tényleg nagyot huppantunk

Hogy a kormánypárt reménykedő szavazóinak nagy része még nem látja, mi a baj, az teljesen érthető. Még csak most kezdtek hozzá az Alkotmánybíróság és vele az alkotmányosság "kiheréléséhez", és az operáció után a Fidesz szavazónak sem lesz hová fordulnia – mondta a Népszavának adott interjújában Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke.

Még csak most alakult meg a csupán fideszesekből álló médiatanács, amely élet és halál ura lesz az ő kedvenc tévéje, rádiója, újságja fölött is. Csak jövőre lesz adóátcsoportosítás, ami könnyen megrövidítheti őt is.

Lendvai Ildikó a Népszavának elmondta: az MSZP  kész arra, hogy elmondja, milyennek kellene lenni az adórendszernek, mit kellene vagy nem kellene tenni a nyugdíjpénztárakkal, vagy mire jó az Alkotmánybíróság és a népszavazás. Hozzátette: már mondják is, de tény, még rekedt a hangjuk. Zavartan krákognakk, mert félnek: még nem hisznek neki.

A hitelességi deficitet még nem dolgozták le, de a szájzártól még senkinek sem tisztult ki a hangja. „Azt is mondják: akit a ló ledobott (és mi aztán tényleg nagyot huppantunk), annak minél gyorsabban újra próbálkoznia kell. Főleg, ha nem is nagyon lát mást, aki helyette folytatná az utat” – fogalmazott a szocialisták volt elnöke.

MSZP elnök választó Alkotmánybíróság Fidesz Lendvai
Kapcsolódó cikkek