visszavonás

Győzött a tüntetés Romániában: visszavonták a vitatott rendeletet

Hatályon kívül helyezte vasárnapi rendkívüli ülésén a Sorin Grindeanu vezette román szociálliberális kormány korábbi sürgősségi rendeletét, amellyel a büntető törvénykönyvet (Btk.) és perrendtartást módosította, miután Romániában napok óta százezrek tüntettek a korrupció büntethetőségének enyhítése ellen.

Itt a vége: csődbe jutott egy takarékszövetkezet

A takarékszövetkezeti szektor átvilágítása során a szakértői vizsgálat pénzügyi válsághelyzetet tárt fel az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél. Tekintettel a válság mélységére, nagyságrendjére és összetettségére nincs lehetőség egyszerű, segítő megoldások alkalmazására, ezért a Takarékbank Igazgatósága megállapította, hogy a takarékszövetkezet válsághelyzetben van, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének Igazgatósága pedig július 4-én azonnali hatállyal kizárta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet az Integrációs Szervezetből és döntéséről a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bankot. A rendkívüli eset újra felhívja a figyelmet a szektoron belüli ellenőrzési-felügyeleti rendszer létrehozásának, továbbá a takarékszövetkezeti szektor folyamatban lévő átvizsgálásának szükségességére a takarékok biztonságos működése, a betétesek megtakarításának védelme érdekében.

Visszavonták a Budapest névhasználati díj javaslatot is

Levette a Budapest név használatáról szóló javaslatot is a szerdán ülésező Fővárosi Közgyűlés napirendjéről Tarlós István főpolgármester, indoklása szerint az ügyben további egyeztetések szükségesek.

Ugrott a gyorskölcsön! Visszavonták az Athlon engedélyét!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) mai határozatában visszavonta az Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a Fővárosi Bíróságnál a társaság felszámolását. A felszámolás elrendelését követően a felszámolást a jogszabályok szerint a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. köteles elvégezni.
1
Világgazdaság Piactér