A két társaság 75-25 százalékban ellenőrzött vegyesvállalata, a Rossi Biofuel Zrt. 45 millió eurós, barnamezős beruházását az állam kamattámogatással és társaságiadó-kedvezménnyel segítette. A komáromi üzem termékét a Mol százhalombattai és pozsonyi finomítójában használják majd fel a gázolajgyártás biokomponenseként. A beruházás révén a Rossi Biofuel alkalmazottainak száma megkétszereződött, száz fölé emelkedett.

Az üzem Európában elsőként alkalmazza az osztrák BDI-BioEnergy International GmbH RepCat technológiáját, amellyel hasznosíthatók a különböző típusú és eredetű zsíros hulladékok, például a használt étolaj, a zsírfogók, állati zsiradékok vagy a növényi olaj gyártási maradékai. A technológia használatával több mint 85 százalék üvegházhatású gáz kibocsátása akadályozható meg a Mol közleménye szerint. 

Az üzem megépítésével a Rossi Biofuel tulajdonosainak az is céljuk, hogy cégük megfeleljen a megújuló közlekedéshez való energiahordozókra vonatkozó uniós szabályoknak. A komáromi gyár alapozása 2020 júniusában kezdődött, a kivitelezésen több mint 15 cég dolgozott, átlagosan 80, de esetenként 150-170 fővel.

A 2016-ban alapított Rossi Biofuel Zrt. – amelynek a Máltán bejegyzett Envien International Ltd. a közvetlen tulajdonosa – 2020-ban 143 millió eurós árbevételt ért el, az adózott eredménye 5,7 millió euró volt.