Október 17-ével közös megegyezéssel távozik Oravecz Zsolt az MVM Mátra Energia Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójából, a helyét október 18-ától Kiss Csaba tölti be, aki ellátja az MVM Balance Zrt. vezetését is. 

2020.07.08. Visonta, Mátrai Erőműfoto: Kallus György/Világgazdaság
Fotó:  Kallus György / Világgazdaság

Oravecz Zsolt 2019-től állt Magyarország egyik alaperőműve élén. Az MVM közleménye szerint az akkortól mostanáig eltelt időszak kiemelkedő eredménye a Mátrai Erőmű jövőképének kialakítása, az erőmű és a bányák pandémia alatti, illetve a megváltozott energiapiaci körülmények közötti működtetése.

Kiss Csaba 2018 augusztusa óta dolgozik az MVM csoportnál, az elmúlt több mint négy évben irányította az MVM termelési területét, hozzá tartozott az MVM erőművi portfóliójának felügyelete. Több mint 30 évnyi tapasztalata van a villamosenergia-iparban, több hazai és nemzetközi energetikai vállalatnál dolgozott vezető beosztásban, jó néhány magyarországi, európai és amerikai biomassza-, szén- és földgázerőmű fejlesztésében játszott kulcsszerepet.

Az erőművi fejlesztések kiemelt jelentőségűek a hazai ellátásbiztonság szempontjából, szükségességükre a jelenlegi és az arra adott kormányzati intézkedések is rámutattak. 

A vezetőváltással az MVM csoportba tartozó négy gázturbinás erőmű, két fűtőerőmű működésének felügyelete, a Mátrai Erőmű zöldátalakítási projektje, a mátrai CCGT-fejlesztése és a Tisza Erőmű CCGT-fejlesztése egy kézben összpontosul.