Energia

Budapesten tárgyalt Szijjártó a Roszatom vezetőjével

Szijjártó szerint a két új paksi blokk az energiaellátás biztonságos, hosszú távú garanciája a rezsicsökkentés megvédésére.

„Az Európai Bizottság jóváhagyta a Paksi Atomerőmű bővítésére vonatkozó szerződésmódosításokat, Varga Mihály pénzügyminiszter a pénzügyi szerződésmódosítást magyar részről a múlt héten aláírta, és ezen a héten várható az orosz pénzügyminiszter aláírása is”– írta a Facebook-oldalára Szijjártó Péter. 

A külügyi és külgazdasági tárcavezető azt is írta, hogy Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával kezdte a napot, és mivel a bizottság jóváhagyta a bővítésről szóló tervet, így minden akadály elhárul az elől, hogy a beruházást kevesebb bürokratikus teherrel, gyorsabban, minden nukleáris biztonsági szabályt betartva folytatni lehessen. 

 

A két új paksi blokk az energiaellátás biztonságos, hosszú távú garanciája és biztosíték a rezsicsökkentés megvédésére

 

– fogalmazott. 

Szijjartó Péter fb
Fotó: Borsos Mátyás / Szijjártó Péter Facebook

 

Kiderült, hogy a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló szerződést módosították. Szijjártó Péter nem közölt részleteket, hogy mi változott azokban, de az év elején a Világgazdaság már beszámolt a küszöbön álló módosítás akkor ismerhető körülményeiről. Lapunk információi szerint a változtatás nem érinti sem a projekt megvalósítási idejét, sem annak költségeit. A módosítások a kivitelezés gyorsítása érdekében elsősorban az adminisztráció egyszerűsítését célozzák, és csak technikai jellegűek. 

 

Paksi Atomerőmű szerződés Szijjártó Péter
Kapcsolódó cikkek