Az idén hatvan éve alakult The Rolling Stones együttest bélyegkiadással ünnepli a brit királyi posta. A bejelentés szerint 12 bélyegből álló kollekciót szentelnek az egyik leghosszabb ideje prosperáló rockbandának.

Nyolc bélyeg az együttes koncertjeit idézi meg a világ minden tájáról, a londoni Hyde Parktól (1969) a New Jersey-beli East Rutherfordig (2019). A maradék négy bélyeg egy blokkon szerepel: kettő együtt ábrázolja a bandát – az énekes Mick Jaggert, a gitáros Keith Richardsot és Ronnie Woodot, valamint a tavaly elhunyt dobost, Charlie Wattsot –, kettőn pedig világ körüli turnéik poszterei jelennek meg.

David Gold, a királyi posta illetékes igazgatója kiemelte, hogy a rocktörténelemben csupán néhány együttesnek sikerült ilyen gazdag és hosszú pályafutást megérnie. Hozzátette: a modern zenei élet több ikonikus, nagy hatású lemeze és élő koncertje fűződik a The Rolling Stoneshoz.

Az 1962-ben alapított zenekar becslések szerint több mint 240 millió lemezt adott el világszerte, számos díjjal ismerték el a zenéjüket, köztük három Grammy-díjjal. Legismertebb felvételeik közé tartozik a Satisfaction, a Sympathy for the Devil és a Send It To Me. A The Rolling Stones a negyedik rockzenekar, amely bélyeget kapott a királyi postától a Beatles, a Pink Floyd és a Queen után. A 12 darabos bélyegkollekciót január 20-tól lehet megvenni.