Több pénzt hozott a Sony és a Marvel konyhájára a legújabb Pókember-film kevesebb mint két hónap alatt, mint James Cameron 2009-es alkotása, az Avatar, legalábbis az amerikai mozikban, ahol a Pókember: Nincs hazaút című film jegyeladásaiból már 761 millió dollárt kasszíroztak a gyártók. Az Avatar az Egyesült Államokban 760,5 millió dolláros bevételt hozott a premiertől mostanáig – írja a Hollywood Reporter.

Az amerikai mozikban eddig a Star Wars-saga Az erő ébredése című epizódjára adták el a legtöbb jegyet, 936,7 millió dollár értékben; ezt követi az Avengers: Endgame, amelyre a statisztikák szerint 856,4 millió dollár értékben vettek jegyet a tengerentúli mozinézők. 

James Cameronnak ennek ellenére sem kell komolyan aggódnia, hiszen filmje világviszonylatban jelenleg is a legnagyobb bevételt (2,8 milliárd dollárt) hozó mozi, annak köszönhetően, hogy az Avatart 2020 év végén egy hétvégére újra műsorra tűzték a mozik Kínában, ahol két nap alatt 8 millió dollárért adtak el rá jegyet. A globális jegyeladásokat tekintve a dobogó második fokán, az Avatar mögött, az Avengers-sorozat Végjáték című filmje áll, 2,79 milliárd dolláros bevétellel.

A legújabb Pókember-film világszerte eddig 1,047 milliárd dollárnyi bevételt hozott a Sonynak és a Marvelnek, és ennél jóval magasabb lehet a végső bevétel, hiszen a filmet még nem mutatták be a kínai mozikban, ahonnan a legnagyobb bevételt várják.