Múlt századi magyar grafikusok alkotásai mellett koncert- és musicalplakátokat is kínál a 7. Falra fel! plakátaukció május 12-én az R51 Atelier Budapestben. A grafikusművészetet gazdagon reprezentáló, 150-nél is több tételből álló árverési anyagban nagy teret kap a zenei szekció – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. 

Licitálni lehet Katona Klári, a P. Mobil, az LGT, az Omega, a Neoton Família, az R-Go, a V’Moto-Rock, az Edda és a Sziámi koncertplakátjaira, de a Rómeó és Júlia 1991-es veszprémi díszelőadásának, valamint egy karácsonyi operakoncert posztere is szerepel a tételek között. Kalapács alá kerül az eredeti Csillagok háborúja-trilógia két magyar plakátja is:az első rész 1979-es plakátja 150 ezer, míg a Jedi visszatér 1983-as plakátja 300 ezer forintról indul. Az Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz) című, 1939-es klasszikus mesefilm 1972-es Children’s Matinees változatához készített textil falvédő kikiáltási ára 50 ezer forint. Árverésre bocsátják Milos Forman Hair (1979) című világhírű amerikai zenés filmjének magyarországi plakátját is. 

Fotó: Mockups Design

Jan Sawka lengyel–amerikai festőművész, szobrász és grafikus 1975-ben készült eredeti posztere 120 ezerért, míg a Picasso által tervezett, a francia Riviérát, a Cote d’Azurt hirdető plakát 40 ezer forintért találhat új gazdára, a Kassák Lajos 1971-es kölni kiállítását hirdető eredeti plakát pedig 50 ezer forintért. 

Több Chaplin- és vadnyugatról szóló amerikai film posztere közül is lehet válogatni, a magyar filmeknél az Eltüsszentett birodalom című szatirikus mesefilm plakátja mellettlicitálni lehet Makk Károly Szerelem  című alkotásának Lakner László által tervezett falragaszára, amelynek indulóára 24 ezer forint,de szerepel az anyagban Balázs-Piri Balázs grafikus a Csemege házhoz szállítását reklámozó alkotása is. 

Konecsni György Balatont hirdető idegenforgalmi grafikája 20 ezer forintról indul, és ugyanennyi a kezdőára Gönczi-Gebhardt Tibor Munkácsy-díjas grafikusművész orosz nyelvű, Balatont reklámozó poszterének is, amely a Magyar Hét című idegenforgalmi folyóirat orosz nyelvű kiadásához készült. A Vásároljon villanykészüléket című, Fejes Gyula által tervezett plakát kikiáltási ára 50 ezer forint. Pál György 1951-es magyar–francia kerékpárversenyt hirdető posztere 60 ezerért cserélhet gazdát. 

Húszezer forint az indulóára Jancsó Miklós Még kér a nép című filmje plakátjának, míg Sándor Pál Sárika, drágám című alkotásának falragasza 22 ezertől kelhet el. Az aukción szerepel az almafogyasztást népszerűsítő plakát az 1970-es évekből, és egy Fabulon-reklám is Pataki Ágival. Mindezek mellett mesefilmek és propagandaplakátok közül is válogathatnak az érdeklődők.