Burnt Hair („égett haj”) néven parfümöt dobott piacra, majd szerdán bejelentette, hogy tízezer darabot már el is adott az illatból – írja a Business Insider.  

Tesla-vezér egy keddi Twitter-üzenetben azt írta, hogy a parfümmárkája „a Föld legfinomabb illata”, a termék a The Boring Company honlapján 100 dollárért (több mint 44 ezer forint) van feltüntetve. 

Nem sok információ van arról, hogy mit tartalmaz az illat, de a cég úgy írja le, hogy „olyan illatú, mintha az asztalnál egy gyertya fölé hajolnánk”. 

Egy olyan névvel, mint az enyém, elkerülhetetlen volt, hogy bekerüljek az illatbizniszbe – miért is küzdöttem ellene ilyen sokáig!?

– írta Musk kedden, majd a Twitter-profilja leírását parfümértékesítőre változtatta.

A milliárdos üzletember szerdán a Twitteren üzent, hogy az illat eladásai átlépték a 10 ezer darabos határt, ami azt jelenti, hogy a termék jegyzése utáni első hat órában a forgalom egymillió dollárt ért el. „Alig várom a holnapi híreket az egymillió dolláros eladott Burnt Hairről” – írta. Egyes Twitter-felhasználók világszínvonalú trollkodásnak nevezték a parfüm ötletét. 

Musk nemrég azzal került be a hírekbe, hogy cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint néhány hete Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt volna az orosz–ukrán háború lezárásáról. A milliárdos szerint életében egyszer beszélt az orosz elnökkel, amikor másfél éve az űrrel kapcsolatban tárgyaltak. Az üzletember egy hete mutatta be négy pontból álló béketervét a Twitteren, amit szavazásra is bocsátott. A milliárdos javaslata szerint az ENSZ felügyelete alatt újra meg kellene tartani a népszavazásokat, és ha az Ukrajna melletti szavazatok győznek, Oroszország kivonul; a Krím félsziget orosz kézen marad; az ukránok biztosítják a Krím vízellátását; a negyedik az, hogy Ukrajna semleges marad.
 

Címlapkép: Angela Weiss/AFP