A filmek és a sorozatok után sportközvetítésekbe is beszállhat a Netflix – erről írt a Reuters hírügynökség szemléje szerint a The Wall Street Journal című amerikai lap. A streamingszolgáltató a hírek szerint nemrég ajánlatot tett néhány ATP- tenisztorna közvetítési jogára is, de nem járt sikerrel. 

Watching Netflix On iPad
Fotó: Future Publishing

Ennek ellenére nem tettek le róla, hogy sportokat közvetítsenek a platformon, további tenisztornák jogait próbálják megszerezni, és a World Surf League profi szörfversenyért is licitáltak már. Arról tehát egyelőre nincs szó, hogy a legnépszerűbb sportágak legnagyobb bajnokságainak meccsét adnák, 

a lap szerint inkább olyan sportokban gondolkoznak, amelyeket a Netflix óriási előfizetői bázisának segítségével lehetne felépíteni és népszerűvé tenni. 

 

Megrázta magát a Netflix, csak az erős dollár miatt fáj a feje

A Netflix meglepte a Wall Streetet a vártnál sokkal jobb negyedéves számaival.

A döntés azután született, hogy a Netflixnek egyre nehezebb újabb és újabb előfizetőket bevonzania, hiszen egyre erősebb a konkurencia, és az évek alatt a Disney és az Amazon is szépen a nyakára nőtt. Az utóbbi egyébként közvetít amerikaifutball- és angol bajnoki mérkőzéseket is, míg az előbbin a Forma–1-et lehet követni hamarosan.

Bőséggel akad sztori a Disney háza táján

Az Amazon Prime-hoz hasonló csomaggal piacot robbanthatna a Walt Disney.

Az amerikai labdarúgóliga az Apple TV-vel szerződött le, amely minden bajnoki mérkőzést elérhetővé tesz a következő évtizedben.