Kim Kardashian és Kanye West megállapodott a válásuk anyagi részleteiben – mondta a CNN-nek egy a folyamatra rálátó forrás.

Celebrity Sightings In New York City - October 09, 2021
NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 09: Kanye West and Kim Kardashian head out of their hotel on October 09, 2021 in New York City. (Photo by Gotham/GC Images)
Fotó: Gotham / Getty Images

A megállapodás értelmében, amelynek tervezetét a televízió megszerezte, 

Kardashian havi 200 ezer dollár (több mint 78 millió forint) gyerektartást kap Westtől, és négy gyermekük közös felügyeleti jogán osztoznak.

Kardashian 2021 februárjában nyújtotta be Westtől a válókeresetet, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A modell, üzletasszonyt 2022 márciusában jogilag egyedülállónak nyilvánította a bíróság, miután benyújtotta a családi állapota megváltoztatására vonatkozó kérést.

Az év elején a Vogue-nak adott interjújában a Skims alapítója elmagyarázta, mi vezetett a nagy horderejű szakításhoz, az mondta, hogy „olyan sokáig azt csináltam, ami másokat boldoggá tett”. 

Pár hét leforgása alatt Kanye West – aki egy ideje már csak Yeként hívatja magát – szinte minden üzleti kapcsolatát tönkretette a botrányt keltő kijelentéseivel. Ezt követően a Forbes üzleti magazin közölte, hogy a rapper, divattervező, üzletember már le is csúszott a milliárdosok globális listájáról. A Forbes szerint Kanye West jelenlegi vagyona 400 millió dollárra tehető, amely ingatlanból, készpénzből, zenei portfoliójából és a volt felesége, Kim Kardashian Skims alakformáló cégében szerzett 5 százalékos részesedéséből származik. 

A legdrágább tartásdíjak

A Ranker összeállítása szerint a zenészek és üzletemberek esetében a gyermektartásdíjak költségei évente milliós nagyságrendűek is lehetnek. Charlie Sheennek Denise Richards nemrégiben megengedte, hogy két lányuk után havi 22 ezer dollárra (8,7 millió forint) csökkentse a gyermektartásdíját, azonban 55 ezer dollárt (közel 78 millió forint) fizetni kell a másik exének, Brooke Muellernek az ikergyermekei után. 

2013-ban Brendan Fraser bírósághoz fordult, hogy megpróbálja csökkenteni a korábban megállapított havi 75 ezer dollárt (több mint 29 millió forint), amit exfeleségének, Afton Smith-nek fizetett, akitől három gyermeke született. Fraser akkor azt állította, hogy már nem akkor sztár, mint kegykor, ezért nem tudja tovább fizetni ezt az összeget. Smith azonban állította, hogy a színész 9 millió dollárt (3,5 milliárd forint) rejteget.

Még 2001-ben P. Diddyt közel 20 ezer dollárnyi (7,8 millió forint) gyerektartást kezdett fizetni havonta Kim Porternek a fiuk, Christian után, aki akkor három éves volt. A zenészt arra kötelezték, hogy fia 21 éves koráig fizessen.