Megközelítette a 100 millió dolláros értéket Taylor Swift macskája, Olivia Benson. A Grammy-díjas világsztár énekesnő 2014-ben fogadta örökbe a háziállatot, amellyel gyakran jelenik meg különböző díjátadókon, sőt, az egyik dalához forgatott klipben is szerepelt már. Olivia Benson több hirdetés főszereplője, saját márkás termékeket is „piacra dobott” – nem véletlenül, gazdáját 239 millióan követik az Instagramon.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 16:  Singer Taylor Swift and Cat are seen in Soho on September 16, 2014 in New York City.
Fotó: Raymond Hall / AFP

A legértékesebb kisállatok listáját többek között az Instagram Analytics segítségével készítették el, a Mirror beszámolója szerint figyelembe véve azt is, hogy egy-egy bejegyzés hány követőt érhet el és ez alapján mekkora bevételre számíthatnak.

Taylor Swift macskája csupán a harmadik a listán, 3 millió dollárral megelőzi a Nala Cat nevű influenszer macska, akit 4,4 millióan követnek Instagramon. De még ketten együtt is csúnyán le vannak maradva a világ legértékesebb és leggazdagabb házi kedvencétől, VI. Günthertől, a német juhászkutyától. Egy német származású grófnőtől örökölt, aki 1992-ben elhunyt, végrendeletében pedig IV. Güntherre hagyta akkor 80 millió dolláros vagyonát – VI. Günther az unoka. A végrendeletben egyébként Karlotta Liebenstein kikötötte, hogy Günthernek és a további örökösöknek is luxuskörülményeket kell biztosítani.

Gunther VI. dog
Fotó: bosshunting.com

Az egyre gyarapodó, momentán 500 millió dollárra saccolt örökséget az emberek által irányított Günther Corporation kezeli, méghozzá eredményesen, főleg ingatlannal kapcsolatos befektetésekkel foglalkozik, de támogat például rászoruló állatokon segítő szervezeteket és tudományos kutatásokat is.

A kutya egyébként luxus színvonalon éli életét, sőt, a People azt is megírta, hogy

azon kevesek közé tartozik, aki álomra hajthatta fejét Madonna egykori floridai házában – a kilenc hálószobás, nyaralóként (!) használt villát végül tavaly 29 millió dollárért értékesítették.

Amikor megbízták az egyik miami céget az eladással, nem hitték el, hogy a tulajdonos egy kutya. Az ügynök állítása szerint azzal érdemelte ki a megbízatást, hogy első találkozásuk alkalmával egy nagy puszit kapott Günthertől. A német juhász egyébként „teljes munkaidőben” Olaszországban él, egy 8400 négyzetméteres toscanai birtokon, a hatalmas ház kandallója felett pedig IV. Günther portréja látható.