Amennyiben valóban letartóztatják Donald Trumpot, földcsuszamlásszerű győzelmet fog aratni 2024-ben – állítja  

Donald Trump Holds Campaign Rally For Nevada GOP Candidates MINDEN, NEVADA - OCTOBER 08: Former U.S. President Donald Trump looks on during a campaign rally at Minden-Tahoe Airport on October 08, 2022 in Minden, Nevada. Former U.S. President Donald Trump held a campaign style rally for Nevada GOP candidates ahead of the state's midterm election on November 8th.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Fotó: Justin Sullivan

A világ leggazdagabb embere szerint a volt elnök letartóztatása pillanatok alatt az egekbe lökné népszerűségét az amerikaiak körében, történelmi győzelmet hozva el ezzel Trump számára. A felelősségre vonás hírét maga a volt elnök emelte be a köztudatba, mikor egy közösségimédia-posztban azt írta: 

a manhattani ügyészségről származó illegálisan kiszivárgott információk arra utalnak, hogy az utcahosszal vezető republikánus jelöltet és az Egyesült Államok korábbi elnökét jövő kedden letartóztatják.

A Tesla atyja a Twitteren kommentálta az esetet:

Trump ellen egy még a 2016-os elnöki kampánya során történt eset miatt léphet az ügyészség: sajtóinformációk szerint a republikánus jelölt közel hét évvel ezelőtt 130 ezer dollárt fizetett egy felnőttfilmes sztárnak a kettőjük múltjával kapcsolatos információk elhallgatásáért cserébe. 

Az ügyben Trump korábbi megoldóembere már bűnösnek vallotta magát a kifizetést lebonyolításával kapcsolatban.

A nyomozóhatóságok szerint Trump nemcsak Sotrmy Danielsnek fizetett hallgatásáért cserébe, hanem egy Playboy-modellnek, Karen McDougalnak is, utóbbinak 150 ezer dollár ütötte markát.

A hatóságok tiltott kampányfinanszírozási kifizetések ügyében nyomoznak.