Április végén tűnt el a Karikó Katalint ábrázoló falfestmény Budapesten, a Krisztina körút 30. alatti tűzfalról, akkor kezdtek el ugyanis egy új festményen dolgozni. Az alkotók korábban még nem árulták el, mi lesz az új alkotás. 

 

Kiderült, hogy a Színes Város Csoport az RTL-lel együttműködve festi át teljesen a tűzfalat.

A pop art stílusú elemekkel készülő falfestményt Benkő Katalin grafikus tervezte. A falra a hazai televíziózás 25 éves történetének pillanatai kerültek. Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, hogy a csatorna nemcsak a hazai kereskedelmi televíziózással és a médiafogyasztással fonódik össze, „így a Krisztina körúti tűzfalon látható falfestmény egyben az RTL története is”.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy 2021-ben került Karikó Katalin arcképe az óriási tűzfalfestményre, amellyel 

a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegtek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt. 

Az RTL és a Színes Város Csoport kommunikációja szerint a következő hetekben az együttműködésük több vidéki nagyvárosban, új tűzfalakon, további művészeti projektekkel folytatódik. Az alkotások a helyi önkormányzatok bevonásával készülnek el.

 

Címlapkép: Balogh Zoltán / MTI