Meglehetősen erős, mondhatni kávét helyettesítő közleményt adott ki hétfő reggel az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, azaz az Iszomm nevű párt, amelyet Szanyi Tibor korábbi szocialista képviselő hívott életre. A párt kommünikéje szerint az Iszomm tiszteletbeli tagi címet adományoz Mr. Beannek, azaz az őt alakító birt színésznek, Rowan Atkinsonnak

Les vacances de mister BeanLes vacances de mister BeanMr Bean's Holiday2007real : Steve BendelockRowan Atkinson.COLLECTION CHRISTOPHEL © Universal Pictures (Photo by Universal Pictures / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)
Fotó: AFP

Ahogy a párt a közleményben fogalmaz: „a művész legutóbb épp azt találta meghirdetni, amit az Iszomm is mélyen vall, hogy a jövő a hidrogénhajtásé, illetve a szintetikus üzemanyagoké. Ismeretes, a szintetikus üzemanyagokhoz szélből nyert áramra, vízből bontott hidrogénre és levegőből kivont szén-dioxidra van szükség, tehát a közismert belső égésű motorok működése környezetileg körforgásossá tehető. Ezzel szemben a kőolajalapú üzemanyaggal, illetve még inkább a ma ismert akkumulátorokkal való közlekedés végzetes zsákutcának bizonyul” – közölte vészjóslón a párt. 

Szanyi Tibor mozgalma szerint szél, víz és szén-dioxid Magyarországon is van, ezért felhívják a kormányt, hogy „a lepukkant akkumulátoros technológiák majmolása helyett a jövőt jelentő innovációkra fordítsa a figyelmét, és olyan beruházásokat támogasson, amelyek a hidrogénalapú jövőt szolgálják!”