Árverés útján értékesítik a Széchenyi lánchíd 14 darab kandeláberét. A Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonát képező tárgyegyüttest nyilvános, egyfordulós elektronikus árverés útján értékesítik, melynek időpontja augusztus 14., 10 óra. 

Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt.
Lánchíd Kandeláber
Fotó: Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt.  

Az árverésen az vehet részt, aki megveszi az árverési dokumentációt (erre július 31., 15:00 óráig van lehetőség), elfogadja az abban foglaltakat, beadja a regisztrációs dokumentációt, illetve megfizeti a 200 ezer forint összegű árverési biztosítékot úgy, hogy az a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) bankszámláján 2023. augusztus elsején 24:00-ig jóváírásra is kerül – olvasható a BFVK kiírásában

Az Építészfórum cikke szerint a kandeláberek a hirdetmény felsorolása szerint többfélék, vannak közöttük lámpatestből, oszlopból és talapzatból álló, komplett, hosszú kandeláberek, valamint csak lámpatestből és oszlopból álló, rövid példányok is. 

A díszítés megléte, illetve hiánya sorolja még különböző árkategóriákba az egyes tételeket, az előre meghatározott minimális vételár 675 ezer forint plusz áfa és 1,1 millió forint plusz áfa között mozog. 

Végérvényes: Karácsony Gergely a budapestiekre hivatkozva nem engedi vissza az autósokat a Lánchídra

A főpolgármester bejelentette, véglegesen kitiltják az autósokat a Lánchídról. Szerinte ez a budapestiek akarata. Lázár Jánosnak még ma fizetési felszólítást küld.