Szeretettel várjuk Budapesten!

írta az X nevű platformra Novák Katalin köztársasági elnök az X és a Tesla milliárdos tulajdonosának, miután az üzletember a követői figyelmébe ajánlotta Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját. 

Fotó: AFP / MTI

Az ügy előzménye, hogy Tucker Carlson két év után ismét interjút készített a magyar kormányfővel. A mintegy félórás videóban a Fox News egykori műsorvezetője az orosz–ukrán háborúról, illetve az Egyesült Államok világpolitikában betöltött szerepéről is kérdezte Orbán Viktort. 

A magyar államfő a megosztott videóra reagálva írta azt, hogy várják szeretettel a 

családbarát erők legnagyobb nemzetközi összejövetelére, amely szeptember 14. és 15. között kerül megrendezésre számos államfő, miniszterelnök és influencer részvételével, ahol többet megtudhat a magyar családtámogatási rendszerről.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy a köztársasági elnök Budapestre hívta Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt is, aki elfogadta a meghívást. Az olasz kormányfő a Budapesti Demográfiai Csúcs egyik főelőadója lesz, korábban a rendezvényen a volt amerikai alelnök, Mike Pence és Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök is felszólalt.