Tucker Carlson két év után ismét interjút készített a magyar kormányfővel. A mintegy félórás videóban a Fox News egykori műsorvezetője az orosz–ukrán háborúról, illetve az Egyesült Államok világpolitikában betöltött szerepéről is kérdezte Orbán Viktort. 

Orbán Viktor szerint az hazugság, hogy Ukrajna megnyerheti a háborút Oroszországgal szemben. „Mindenki, aki politikával foglalkozik, és érti a logikát, a számokat, az adatokat, az tudja, hogy ez kizárt” –  mondta a miniszterelnök. Azt is mondta, hogy sokak szerint az Egyesült Államok a hidegháború miatt jobban ismeri az oroszokat, „de nem ez a helyzet”.

A magyar miniszterelnök szerint az ukrán katonák hamarabb fognak elfogyni, mint az oroszok, a harctéren pedig végül a katonák száma fog számítani. Hozzátette, hogy szerinte a nyugati világ egy „rosszul összeállított stratégiát” követ. Azt is elmondta, hogy a kárpátaljai magyarok Ukrajnáért harcolnak, és a „magyar katonák ukrán állampolgárként halnak meg Ukrajnáért”.

A miniszterelnök szerint a háborút úgy lehetne minél előbb lezárni, ha az amerikaiak visszahívják Donald Trumpot az elnöki pozícióba. 

„Az elmúlt évtizedek legjobb külpolitikája az övé volt. 

Nem kezdeményezett újabb háborút. Jól kezelte az észak-koreaiakat és Oroszországot, még a kínaiakat is, és olyan politikát folytatott, amely a legjobb volt a Közel-Keletnek” – mondta Orbán Viktor. 

Tehát Trump az, aki megmentheti a nyugati világot és talán az emberiséget is az egész Földön

– fogalmazott. 

Trump Tucker Carlson műsorában egyértelművé tette: az orosz–ukrán háborúnak azonnal véget kell érnie

Trump szívesen megméretné magát újra Bidennel szemben, már csak a mostani elnök által nyújtott teljesítmény miatt is.

Tucker Carlson Ukrajna NATO-tagsága kapcsán felidézte a háború kirobbanása előtti müncheni biztonságpolitikai konferenciát, ahol az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris azt mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek egy sajtótájékoztatón, hogy szeretnék, hogy Ukrajna a katonai szövetség tagja legyen. Orbán Viktor szerint Ukrajna NATO-tagságára 2007–2008 környékén nagyobb volt az esély, amikor Moszkva még gyengébb volt. Azt is mondta, hogy nem szabad, hogy Oroszország és Ukrajna közötti hosszú határszakasz NATO-határrá váljon, mert az „azonnali háborút, veszélyt jelentene mindannyiunkra nézve, még Washingtonra nézve is”.

Orbán úgy fogalmazott, hogy a békének a lehetősége Joe Biden amerikai elnök kezében van. „Csak az Egyesült Államok képes erre, senki más. Az ukránok ezt nem tudják megoldani. Persze mindez az ukránokról szól, nem lehet őket figyelmen kívül hagyni, be kell őket vonni. 

De az igazi tényező nem Ukrajna. Az igazi tényező az Egyesült Államok akarata”

– állítja a magyar kormányfő.

Carlson arról is kérdezte a kormányfőt, hogy mi a véleménye arról a médiában elterjedt álláspontról, amely szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz elnök bábja. Orbán úgy fogalmazott, hogy a Putyinnal való első találkozásukon kimondták, hogy nem szabad a történelemhez nyúlni, ugyanis a két ország közötti kapcsolat meglehetősen negatív volt az elmúlt évszázadokban. Éppen ezért a magyar kormány 

igyekszik racionális kapcsolatot ápolni az oroszokkal, különösen a gazdaság és az energia területén.

A Fox News volt műsorvezetője 2021-ben dokumentumfilmet csinált az országról és a kormányról, egy egész héten keresztül Budapestről jelentkezett be a tévécsatornán. Az egykori tévés idén ismét Magyarországra látogatott, feltűnt a Nemzeti Atlétikai Központban, sőt itt-tartózkodása alatt forgatott Aleksandar Vucic szerb elnökkel is, és az MCC Feszt After nevű rendezvényén is felszólalt, ahol keményen nekiment David Pressmannak, az Egyesült Államok budapesti nagykövetének

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készíthet interjút Tucker Carlson

A Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT TV-csatorna főszerkesztője azt mondta, hogy Tucker Carlson interjút kért az orosz elnöktől.