Váratlanul új albummal jelentkezett Ed Sheeran. A korábbiakhoz hasonlóan az Autumn Variations című lemez producere is a National amerikai rockzenekar tagja, Aaron Dessner volt.

US musician Ed Sheeran performs during the Academy of Country Music (ACM) Awards at Ford Center at the Star in Frisco, Texas, on May 11, 2023. (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Fotó: AFP

A jövő héten, október 2-án pedig már érkezik a kiadvány élő verziója is, 

amelynek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár 

– közölte a Magneoton, az anyag magyarországi forgalmazója pénteken az MTI-vel.

A 33 éves, négyszeres Grammy-díjas Ed Sheeran májusban jelentette meg a matematikai jeleket a címében felsorakoztató lemezeinek utolsó darabját, a „– (Subtract)” című albumot. A brit dalszerző-énekes akkor arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett kiadni, de a családjában és a baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták.

Kiderült, melyik volt a legtöbbet játszott dal tavaly a rádiókban

Ed Sheeren felfért a dobogóra a legtöbbet játszott számok listáján?

Mégsem egy kiadatlan demóhoz nyúlt vissza, hiszen az Autumn Variations egy stúdiósession alatt született tavaly ősszel.

A korong tizennégy dalának mindegyikét – Edward Elgar Enigma Variations című műve nyomán – Sheeran egy-egy barátja inspirálta. 

Az Autumn Variations az ősz bensőséges hangulatát ragadja meg fényképszerűen. Az albumon felsejlik a magány, az elszigeteltség és a fájdalom érzése, de az elengedéshez szükséges felszabadítóerő és az új kapcsolatok felemelő érzése is előbukkan.

Ed Sheeran 2011-ben robbant be a brit zenei színtérre „+” című debütáló kiadványával, majd a következő években érkezett az „x”, a „÷”, a No.6 Collaborations Project, a 2021-ben kiadott „=”, majd végül idén tavasszal a „–  (Subtract)”.

A brit sztár 2019-ben koncertet adott a Sziget Fesztivál nyitónapján, 2021-ben pedig színpadra lépett az MTV EMA Hungary díjátadó gáláján a Budapest Sportarénában.