Extra

A csúszás után végre nyit a Műjégpálya – az árakról még nincsenek hírek

A Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó vezetőségének közlése szerint a nyitás időpontja az időjárás függvénye. Ha nem kedvez az időjárás a jégkészítésnek, az időpontot ismét elhalasztják.

A nyitást eredetileg november 17-re tervezték, azonban az enyhe időjárás miatt halasztani kellett. Hétfőn 17 órától 21 óráig lehet korcsolyázni a Műjégpályán, ahol Budapest 150. születésnapja alkalmából ünnepélyes megnyitóval és programokkal várják a vendégeket – olvasható a Műjégpálya oldalán

A11I296120220112 budapest melyegpalya havran zoltan magyar nemzet20220112 BudapestVárosligeti Műjégpályafotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzet
Fotó: Havran Zoltán

Előbb, 17.45-től a Magyar Honvédség BHD 32. Testőrezred Budapesti Helyőrség Zenekara ad nyitókoncertet, majd 18.30-tól a BudaSkate SE korosztályos szinkronkorcsolya csapatai és a Bea Ice Dance műkorcsolyázói tartanak bemutatót. 

Tavaly több változás is történt a jegyek árazásában, például 

egy családnak minimum hatezer forintot kellett fizetnie normál időszakban, kiemelt időszakban azonban több mint nyolcezer forintot kértek el két szülő és egy tizennégy év alatti gyermek esetében.

Gyermekeknek felnőtt kísérővel a belépés hatéves korig ingyenes, 12 éves kor alatti gyermek csak felnőtt kísérettel használhatja a létesítményt, 12–14 év közötti gyermekek írásos szülői engedéllyel látogathatták a létesítményt. 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy ameddig a pálya képes kitermelni a működtetési költségeit, addig nyitva lehet, de a budapesti vezetés jelezte, hogy a szociális kiadások terhére nem fogják nyitva tartani a pályát. 

 

Műjégpálya Budapest tél
Kapcsolódó cikkek