A fákra rakódott jég az ónos eső következtében az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható! 

– olvasható a Normafa Park Facebook-oldalán.

A11I336720211206 Budapestfotó: Havran Zoltán HZ Magyar NemzetNormafai a beruházások és átépítések. 20211206 budapest pokorni zoltan polgarmester megmutatja a norma
Fotó: Havran Zoltán

A Hegyvidéki Önkormányzat biztonsági okokból balesetek megelőzése érdekében lezárta a területet. Arra kér mindenkit az önkormányzat, hogy a lezárás megszüntetéséig ne menjen senki Normafa területére.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy csütörtökön  délutáni óráktól a fővárosban főleg a budai hegyekben, majd a Dunakanyar és az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos váltotta a fel a havazást. Csütörtök estig a legtöbb ónos csapadékra a Dunakanyar mellett Nógrád és a Mátra térségében volt. 

Pénteken eleinte csak északnyugaton, majd délutántól egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, zápor, majd havas eső, hózápor. 

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, eleinte csak északnyugaton, majd délutántól egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, zápor, majd havas eső, hózápor. Pár órás havazás is lehet, estétől egyre többfelé fokozódik viharossá a szél. 1 és 15 fok közötti érték is lehet.

Vasárnap a viharos szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, de keleten lesznek erősen felhős tájak: itt hózáporok is előfordulnak. Erős lehűlés várható: reggel már mindenhol fagyni fog, és délután is csak fagypont körül valószínű a hőmérséklet.