Hamarosan életnagyságú szobor állít emléket Gábor Zsazsának. Ezt egy sajtótájékoztatón jelentették be, miután elkészült a magyar származású filmdíva szobra, amelyet a második kerületi Mechwart téren állítanak majd fel. A szobrot Gábor Zsazsa születésnapján, február 6-án egy budapesti galériában avatják fel – írta meg a Bors

Fotó: AFP

A sajtóeseményen jelen volt a díva utolsó férje, Frédéric von Anhalt herceg is. 

Az életnagyságú szoborról azt lehet eddig tudni, hogy Babusa János alkotása, és a II. kerületben áll majd, a Keleti Károly utca és a Margit körút sarkán.

„Kicsit zavarban vagyok, soha nem tettem még ilyet, amit ma teszek. Mindenkinek hálás vagyok, aki segédkezett a szobor létrehozásában, abban, hogy ez a projekt megvalósuljon. Ne felejtsük el magát Magyarországot sem, ami mindig Gábor Zsazsa mögött állt. Számos alkalommal jártam itt az elmúlt években. Sokan megkerestek azzal, hogy látták Zsazsa filmjeit és emlékeznek rá. 

Többen kérdezték korábban, miért nincs egy Gábor Zsazsa Múzeum, vagy miért nincs egy szobor? Sokat gondolkoztam ezen, és úgy gondoltam, ha születne erről egy közös elképzelés, akkor én ezen dolgozni fogok. 

Hiszen Amerikában én felügyelem a Gábor Zsazsa Alapítványt, oda folyik be minden olyan összeg, amiről most azt gondoltam: miért ne használnánk fel erre a nemes célra is” – mondta  Frédéric von Anhalt. 

A magyar származású színésznő 2016-ban hunyt el Los Angelesben, halálának oka hirtelen szívmegállás volt. Férje szerette volna Magyarországon eltemettetni, de végül a Los Angeles-i Westwood Village Memorial Park temetőben helyezték örök nyugalomra. Hamvainak egy részét 2021-ben helyezték nyugalomra Budapesten a Fiumei Úti Sírkert művészparcellájában. A sztár 99 éves korában hunyt el.