Extra

Figyelmeztetnek: nem lehet csak úgy posztolgatni Párizsban

Sajtóértesülések szerint a NOB közölte, hogy a július 26-án kezdődő párizsi olimpia ideje alatt a sportolók élőben nem jelentkezhetnek be közösségi felületeiken, de képeket, audio- és videótartalmakat közzétehetnek. Utóbbiak hossza legfeljebb két perc lehet.

Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elkészítette a közösségi médiában megjeleníthető posztokra vonatkozó előírásait az idei párizsi játékokon szereplő sportolók számára –közölte az insidethegames.biz. A portál híre szerint a NOB azt közölte, hogy 

az olimpia ideje alatt a versenyzők élőben nem jelentkezhetnek be közösségi felületeiken, de képeket, audio- és videótartalmakat közzétehetnek, utóbbiak hossza pedig legfeljebb két perc lehet.

Jakarta,,Indonesia-,November,23,2022:,2024,Olympic,Logo,Displayed,On,Smartphone
Az „élőzés” mellett a mesterséges intelligenciával (MI) készült anyagok posztolását is tiltja a NOB friss szabályzata.
Fotó: Shutterstock

Az „élőzés” mellett a mesterséges intelligenciával (MI) készült anyagok posztolását is tiltja a NOB friss szabályzata, amely arra is kitér, hogy a tartalmaknak az olimpiai mozgalom értékeivel összhangban kell lenniük, illetve mások személyiségi jogait nem sérthetik – közös fotó és videó csak az adott személy beleegyezésével jeleníthető meg –, és nem lehetnek kirekesztők, illetve ízléstelenek.

A szabályok 

  • a megnyitó és záróünnepségre is vonatkoznak, valamint 
  • az olimpiai falura, 
  • a verseny- és edzéshelyszínekre. 

A viadalokra ráadásul további korlátozások is érvényesek, ugyanis 

az adott szám rajtja előtt maximum egy órával lehet feltölteni tartalmat,

a verseny után pedig csak akkor, amikor az adott sportoló már elhagyta a vegyes zónát és a doppingellenőrzés helyét. Ezen felül csak saját telefonnal készült fotó megjelenítése engedélyezett és semmilyen reklám nem jelenhet meg a felvételeken, ugyanakkor az olimpikonok név és termék említése nélkül köszönetet mondhatnak támogatóiknak posztjaikban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már korábban létrehozott egy internetes zaklatások elleni szolgálatot, amely figyeli és valós időben jelenti a sportolókat ért támadásokat a közösségi médiában. A párizsi olimpiai faluban működik majd egy mentális egészség-zóna, ahol szakemberek segítségét kérhetik az olimpikonok.

A párizsi olimpia július 26. és augusztus 11. között lesz, míg a paralimpiát augusztus 28. és szeptember 4. között rendezik a francia fővárosban.

 

párizsi olimpia 2024 közösségi média tartalomgyártás posztolás NOB
Kapcsolódó cikkek