Pálfán egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze gyulladt ki, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A lángokat sikerült időben megfékezni, a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább, azonban a kigyulladt lakásban tartózkodó ember életét már nem lehetett megmenteni – közölte Dóka Imre őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Fotó: Mihádák Zoltán (illusztráció)

Zsámbokon az esti órákban egy családi ház szobájában az ágy gyulladt meg. A tájékoztatás szerint a tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, de egy idős ember életét vesztette, feltételezhetően a tűz következtében keletkezett füst miatt.
A főváros IX. kerületében, a Thaly Kálmán utcában egy társasházi lakás egyik szobája égett ki este kilenc óra előtt, ahol egy ember életét vesztette, öten el tudták hagyni az égő épületet.

A katasztrófavédelem mindhárom esetben vizsgálja a tüzek keletkezési körülményeit, és füstérzékelő alkalmazását javasolják az ingatlanokban.

Szilveszter éjjel 143-szor kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, legtöbbször kigyulladt kukák, tűzijátékok égő maradványai adtak munkát a tűzoltóknak.