A Tony-díjas színpadi és filmsztár Glynis Johns 100 éves korában hunyt el. Az amerikai sztár Julie Andrews anyját alakította a klasszikus Mary Poppins című filmben – írja az AP hírügynökség

Disney's "Mary Poppins" 40th Anniversary Edition DVD Launch Party - Arrivals
LOS ANGELES - NOVEMBER 30:  Actress Glynis Johns arrives at Disney's "Mary Poppins" 40th Anniversary Edition DVD release party at El Capitan Theater on Novenber 30, 2004 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)
Fotó: Kevin Winter / Getty Images

A színésznő menedzsere elmondta, hogy a sztár csütörtökön egy Los Angeles-i otthonban halt meg. „A mai egy szomorú nap Hollywood számára” – mondta a menedzser. Úgy fogalmazott, hogy ő volt az utolsó a régi sztár Hollywood világából. „Már sokszor visszavonultam. A magánéletem a munkám elé került, de a színház az életem része maradt. Valószínűleg a színpadon kell a legmagasabb intelligenciámat felhasználnom, ezért vissza kell térnem, hogy felismerjem, megvan még a tehetségem. Nem vagyok olyan jó, ha mást csinálok” – nyilatkozott korábban az AP-nek.

Glynis Johns legnagyobb alakítása Desiree Armfeldt szerepe volt az Egy nyári éj mosolyában, amelyért 1973-ban Tony-díjat nyert. Johns sokrétű színésznő volt, akit perfekcionizmusáról ismertek.

Az első osztályú színészi játék lényege az, hogy valóságot csináljon. Nekem mindent a saját elmémben kell értelmeznem, hogy valóságos legyek

– mondta a munkájáról a színésznő az AP-nek.