Saját cipőmárkát indított Donald Trump: a republikánus politikus azt követően rukkolt elő saját sneakerjével, hogy egy New York-i bíróság egy 355 millió dolláros bírság befizetésére kötelezte, mert korábban hazudott vagyonának méretéről. Trump a philadelphiai Sneaker Con kiállításon mutatta be saját márkáját, melyen mindenfajta előzetes bejelentés nélkül jelent meg. 

Trump Speaks At SneakerCon In Philadelphia
A 399 dolláros Never Surrender cipő bemutatása.
Fotó: AFP

A republikánus politikus ezer darabra limitált első lábbelije 399 dollárba került online, mielőtt az utolsó darabig elfogyott. Az arany alapszínű, Never Surrender, vagyis soha ne add meg magad néven futó, magas szárú cipő oldalán és nyelvén egyaránt megjelenik Trump nevének kezdőbetűje, ahogy az elmaradhatatlan amerikai zászlót is sikerült beépíteni a termékbe.

Trump az eseményen csak pár percet töltött, ez idő alatt ugyanakkor felhívta a főként fiatalokból álló közönség figyelmét a szavazás fontosságára, dedikált egy lábbelit és egy Playboy újságot, maga mellé hívott a színpadra egy Make America Great Again pulóvert viselő nőt, majd távozott.

A Trump szignójával ellátott cipőt az esemény későbbi szakaszában árverésre bocsátották, végül kilencezer dolláros licit mellett talált gazdára.

A volt elnök cipőkínálatában a fel nem adás fontosságát hirdető arany lábbelin túl szerepel egy bebújós cipő is, ami fehér és vörös színben érhető el, csupán 199 dollárba kerül, oldalán pedig a POTUS 45, azaz az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke felirat szerepel.

Joe Biden demokrata elnök kampánya Trump lábbelijeivel kapcsolatban kijelentette: azzal, hogy a republikánus politikus hamis Nike Air Force One cipőkkel házal, magát próbálja nyugtatni, mivel tudja, a valódi Air Force One-hoz (az amerikai elnök magángépe) soha nem kerül már testközelbe.

A tornacipők piacra dobása nem volt az első pénzkereseti vállalkozás, amelyet Trump bejelentett, miután 2022-ben megkezdte harmadik kampányát a Fehér Házban.

Trump tavaly arról számolt be, hogy 100 000 és 1 millió dollár közötti összeget keresett egy sor digitális kereskedési kártyával, amelyek képszerkesztéssel rajzfilmszerű képeken ábrázolták őt, köztük űrhajósként, cowboyként és szuperhősként. Olyan könyveket is kiadott, amelyekben hivatali idejének fényképei és az évek során neki írt levelei szerepelnek.

Hivatalosan is összeolvadhat Donald Trump közösségimédia-oldala, a Truth Social mögött álló cég (TMTG) és az ennek tőzsdére vitelére létrehozott SPAC (speciális célú akvizíciós társaság) – határozott az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC). Az egyesülés nyomán a Truth Social anyavállalatának értékeltsége 10 milliárd dollár környékére szökik majd.